zaterdag 15 juni 2013

KIM-JONG-KLUUN

PARASIET VAN HOLLANDSE BODEM MET NOORD-KOREAANS TREKJE

Ik heb het gehad met Kluun,  u weet wel, die schrijver van het boek van "een vrouw komt bij de dokter",  waarin hij het verschrikkelijke relaas vertelt van zijn vrouw die uiteindelijk overlijdt aan de gevolgen van kanker.

Eerst parasiteert hij op het overlijden van zijn vrouw, waaraan meneer vermogens heeft verdiend
wegens het gebrek aan loyaliteit aan zijn vrouw en dit uitgebreid beschrijft.  Maar da's mijn persoonlijke mening.

Kluun int inkomsten op grond van de auteurswetgeving bij de vleet, leeft er goed van en dat is hem gegund.  Anderen gunt hij hun op de zelfde bij wetvergeven rechten niet, sterker hij trekt ten strijde tegen ze. Kluun, de man die fotografen hun auteursrechten ontzegt en boos wordt nadat hij wordt aangesproken door fotografen die hem hebben betrapt op diefstal van hun foto's.  Net zoals een winkeldief die amok maakt omdat hij gepakt wordt. Het heeft er veel van weg dat Kluun de confrontatie opzoekt.  Het proletarisch foto's  gebruiken schijnt hij als volstrekt rechtmatig te beschouwen. als meneer deze vorm van communisme voorstaat, is Noord-Korea echt de beste oplossing voor hem.

Hij opende zelfs een "hotline" per mail (www.kluun.nl), voor al diegenen die het aan de stok kregen met fotografen en hun advocaten.

Meneer lijkt niet te beseffen dat ettelijke van dit soort typetjes reeds zijn veroordeeld door de rechter en dat rechthebbenden met een kleinere beurs er wellicht van afzien om Kluun juridisch aan te vallen.

Ik stel voor dat we als belangenbehartigers voor rechthebbenden en rechthebbenden zelf,  voor deze pseudo-arme man een inzameling gaan houden voor  langdurig verzorgde reis naar Noord-Korea inclusief een dagelijks galgenmaal inclusief een heerlijk bordje witte rijst met proteïne-rijke insecten, die speciaal dit bakje rijst zijn komen bezoeken wegens het feit dat dit bakje rijst net zo bedorven  is als Kluun zelf.

Kluun is een populist. Natuurlijk weet hij dat het reguliere auteursrecht niet afgeschaft wordt en zijn inkomen voorlopig verzekerd is,  Maar het maakt hem populair onder mensen die het wat lastiger vinden om verder na te denken en dus stijgt zijn boekenverkoop en heeft u allemaal zijn nieuwe riante boot betaald, door zijn geschriften te lezen en  de film te kijken,

Oh ja, even niet vergeten dat meneer ook nog eens stevig verdient collectieve inning van repro-, leen- en reader rechten.

Dus als u denkt ik financier Kluun niet omdat ik zijn boek leen uit de bibliotheek, vergeet het maar, u betaalt gewoon de leenrechten aan Kluun.  Natuurlijk heeft Kluun recht op al die rechten die hij incasseert, maar hij verspeelt zijn geloofwaardigheid in zijn strijd tegen door rechten opeisende fotografen  door anderen de rechten te ontzeggen die hij zelf exploiteert.

Die rechten waar fotografen zich op beroepen, komen voort uit wetgeving. Democratisch tot stand gekomen wetgeving,  grotendeels gebouwd op internationale verdragen.

Ik heb al vaker over deze hoogst irritante man geschreven en ik blijf de wereld waarschuwen voor het verschrikkelijk gezwellig karakter met een dubbele moraal van dit figuur.

Ik hoop dat zijn laatste te verwachten  boek nooit uitgegeven zal worden wegens gebrek aan interesse,. Het boek met de veelzeggende titel " Een man komt bij de voedselbank" of dat hij gewoon president wordt van Noord-Korea. Weg-promoveren noemen we dat.  Leve Kim-Jong-Kluun.

Tekst:: Copyright Peter-Vincent Schuld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten