dinsdag 21 mei 2013


(1) NAMAAK

HET BLIJFT EEN BIJNA ONUITROEIBARE PEST




We naderen onderhand het vakantieseizoen.
U gaat met zijn allen weer lekker naar warme oorden.  U wel, ik zit er al en ik wens hier  ook niet meer weg te gaan :-). Maar ik durf er om te wedden dat menig mens de verleiding niet kan weerstaan om namaakgoederen aan te schaffen omdat ze zo verschrikkelijk goedkoop zijn. Vaak beseft u niet dat u hiermee eigenlijk niet zelden een overlijdensakte aanschaft. Namaak is de inkomstenbron van criminele organisaties en internationaal terrorisme. U denkt goedkoop af te zijn, maar besef wel dat het geld dat u meent te besparen via de achterdeur weer uitgeeft via belastingen aan extra inzet van politie, justitie en defensie om uw veiligheid en dat van uw medemens elders ter wereld te bewaken en zo nodig in te grijpen als het weer eens tot bloedig en onnodig geweld en verlies van levens leidt.

Politie, bijzondere opsporingsdiensten en inlichtingendiensten  proberen elke dag te vechten tegen deze vorm van auteursrechtfraude en merkfraude.

einde deel 1

(Copyright Peter-Vincent Schuld)

Lekker zonnen met een namaak Louis Vuitton als strandtas, ach, kost toch niks zo'n namaak exemplaar. Alhier op Ibiza wordt je er mee overspoeld. Foto: Peter-Vincent Schuld
Een tas aanschaffen bij een echte Louis Vuitton-winkel, zoals hier in Turijn mag voor een modaal verdienend mens wellicht niet betaalbaar zijn, maar probeer dan ook niet te pretenderen dat je dit merk kunt veroorloven.
Foto: Peter-Vincent Schuld





Tot voor ongeveer een decennium terug lieten de opsporingsdiensten in ItaliĆ« de verkopers van namaakproducten gewoon hun gang gaan.  Foto's: Peter-Vincent Schuld







Geen opmerkingen:

Een reactie posten